Fråga. | Mia Zetterström, 21 år

Mia Zetterström, 21 år

Annons

Fråga.

Hej Mia!
Jag har följt din blogg sjukt länge och har blivit riktigt sugen på att flytta till Norge men vet inte riktigt hur jag ska göra! Jag undrar hur du fick tag i jobb & boende i Norge? Och när det är bäst att flytta dit?
Skulle bli jätte glad om du kunde svara i ett inlägg :)

Hej!

Kul att höra att du följt mig så länge 🙂 Om du är sugen så tycker jag absolut att du ska göra det, släppa tryggheten man har hemma och bara dra, är det bästa. Det bästa är att börja söka runt på internet, t.ex. på google att söka runt om i norge efter jobb sidor på internet och bara surfa runt för att bli säkrare och se vart man vill, vad man vill jobba med osv.. Det började jag med att bara söka och kolla lite på skoj. Kom in på en hemsida som heter sverige-norge.se när jag sökte på google. Registrerade mig där och sedan var jag inne på finn.no och sökte jobb. Men så som jag fick mitt jobb, var jag inne på visitnorway.se och sedan sökte på restaruanger, och eftersom att jag visste att jag ville till Trondheim så gick jag in på det där. Där hittade jag en restaurang som jag ville söka till och fick svar tillbaka om jag kunde komma och provjobba. Så jag och Micke åkte hit, jag prov jobbade en helg och vi kollade runt i staden och såg om vi kunde tänka oss att bo här. Boende fick vi genom mitt jobb, då dom hyrde en lägenhet, ifall dom behövde för sina anställda. Så där bor vi nu, men har tagit över den från restaurangen nu då.

När det är bäst att flytta hit vet jag inte, men både vi och dom flesta kommer på våren och kan tänka mig att det är lättast att få tag på boende då, eftersom att det är då dom flesta studenter överlämnar sina lägenheter eller rum för att dom slutar, men det bästa är nog också att söka jobb på våren eller tidigt på våren för att alla behöver folk på sommaren, eftersom att studenterna som kanske extra jobbar slutar eller åker hem över sommaren. Så jag tror på den tiden faktiskt 🙂 Hoppas att du fick svar på dina frågor!

DSC_2969

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats